Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<strong>Az igényes hajkorona velünk kezdődik!</strong> Az igényes hajkorona velünk kezdődik!

Miért száll a hajam?

Miért száll a hajam?

Ez a jelenség nagyon sok tényezőtől függ, például, hogy az iilető milyen felületen áll, milyen ruhában, milyen cipőben van.

A szállongó haj fizika kérdése. A haj súrlódástól elektrosztatikussá válik. A folyamat során apró pozitív töltésű elemek alakulnak ki az ember hajában. Ezt a folyamatot ionizációnak hívják. A hajszál felemelkedik pozitív töltése miatt és a többi pozitív töltésű hajat magához vonzza. Ettől lesz haja szalmakazalszerű.

Ez a bosszantó probléma még rosszabb lehet, mert minél szárazabb a haj, annál több törődést igényel. A samponos hajmosás után mindenképpen balzsamozza, vagy ápoló spray-vel permetezze be haját – ez lesz a legjobb megoldás arra, hogy ne „álljon égnek a haja”.

Ha jó hajkefét használ, az is sokat segít abban, hogy a szálldosó haja „visszatérjen a helyére”. A természetes sörtéjű kefék jobban bánnak a hajjal, mint műanyag tüskéjű társaik.

"Minden természetes anyagú kefe vagy fésű segíthet ebben a problémában, így a természetes hajkefék mellett szarufésűink, fa keféink, fa fésűink is jó megoldást jelenthetnek."

Az oldal tetejére