Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<strong>Az igényes hajkorona velünk kezdődik!</strong> Az igényes hajkorona velünk kezdődik!

Gyakran ismételt kérdések

 1. Nem éri el a fejbőrömet a hajkefém, mi ennek az oka?

  Nagy valószínűség szerint a hajtípusának erősebb, esetleg hosszabb sörtéjű kefe lenne megfelelőbb.
  Extra dús, vastag vagy göndör haj esetén ez gyakran előfordul, ilyenkor az úgynevezett réteges, azaz tincsenkénti fésülködés javasolt.
   
 2. Milyen élettartamú egy vaddisznósörte hajkefe?

  Megfelelő használat mellett, rendszeres szakszerű tisztítással hosszú évekig lehet társunk a mindennapokban. Persze az egyéni igény kérdése, hogy ki milyen gyakran cseréli.
   
 3. Milyen gyakran használhatom?

  A napi rendszeres fésülködés helyett is lehet használni, vagy csak ápoláshoz, masszírozáshoz. Semmi hátránya nincs a gyakori, akár napi többszöri használatnak! Azért, hogy napközbeni frizura igazításhoz is legyen minőségi megoldás vannak kínálatunkban mini, utazós vagy táskakefék, amik még egy kisebb női táskában is könnyen elférnek.
   
 4. Száll a hajam a hajkefétől. Mi ennek az oka?

  A szállongó haj fizika kérdése. A súrlódástól elektrosztatikussá válik. A folyamat során apró pozitív töltésű elemek alakulnak ki a hajában. Ezt a folyamatot ionizációnak hívják. A hajszál felemelkedik pozitív töltése miatt és a többi pozitív töltésű hajat magához vonzza. Ettől lesz haja szalmakazalszerű. Ez a bosszantó probléma még rosszabb lesz, mert minél szárazabb a haj, annál több törődést igényel. A samponos hajmosás után mindenképpen balzsamozza, vagy ápoló spay-vel permetezze be haját – ez lesz a legjobb megoldás arra, hogy ne „álljon égnek a haja”. Ha jó hajkefét használ, az is sokat segít abban, hogy a szálldosó haja „visszatérjen a helyére”. A természetes sörtéjű kefék jobban bánnak a hajjal, mint műanyag tüskéjű társaik.
   
 5. Hogyan tisztítsam a természetes szőr kefémet?

  Megdöbbentő milyen sok koszt, lerakódást tud összegyűjteni a hajról a természetes szőr hajkefe, így rendszeres tisztítása elengedhetetlen. A benne maradt hajszálakat az erre a célra készült hajkefe tisztító eszközzel vagy egy fésűvel érdemes kiszedni. Ezután a szőrök tövénél maradt szöszös szennyeződést folyó víz alatt egy kis szappannal egy erre a célra készült hajkefe tisztító kefével vagy körömkefével lehet jól eltávolítani. Áztatni a fa nyél miatt nem célszerű, de a gyors mosás után lerázva, eltörölgetve jól szellőző helyre téve minden gond nélkül megszárad és újra gyönyörű tiszta hajkefénk lesz. A kezelt fa a hirtelen hőmérséklet változásokat nem szereti, így nem szabad a mosás után extra hőhatásnak kitenni. Tehát napra helyezni, hajszárítózni nem ajánlott. Amennyiben a fenti utasításoknak megfelelően járunk el, hosszú ideig élvezhetjük a hajkefénk előnyeit.
   
 6. Vizes hajra használhatom-e vaddisznósörte kefémet?

  Igen, alkalomszerűen nyugodtan lehet vizes hajat is átkefélni vele. Persze, figyelembe kell venni, hogy a vizes haj jóval sérülékenyebb, így ilyenkor a legcélszerűbb inkább csak egy ritka fésűvel átfésülni. Arra kell figyelni, mint a tisztításnál, hogy a nedves kefe jól szellőző helyen, extra hőhatás nélkül tudjon kiszáradni.
   
 7. Milyen gyorsan puhul a vaddisznósörte hajkefe?

  Idővel, gyakori használat mellett, nagyon lassan, de biztosan puhul a kefe, így ezt választáskor érdemes figyelembe venni.
   
 8. Mire jók a nagyon puha kefék?

  Nagyon puha kefét a már kifésült haj ápolására, olajozására ajánljuk. Esetleg bizonyos fejbőr problémák, betegségek esetén lehet még jó megoldás, vagy csak olyan típusoknak, akik idegenkednek az erősebb szúrós keféktől (gyerekek, idősek).
   
 9. Hol tároljam hajkefémet?

  Bármilyen száraz, nem túl párás helyen.
   
 10. A webshopban megvásárolható hajkefék, fésűk, minden esetben megegyeznek a fotókon látható termékekkel?

  Termékeink a természetes alapanyagok és az ezekhez kapcsolódó - sokszor egyedi - gyártási folyamatok miatt, kis mértékben (fa mintázata, fa, szőr árnyalata, felirat, stb.) eltérhetnek a fotón látott terméktől. A funkcionalitást, illetve a minőségi követelményeket ez nem befolyásolja.
Az oldal tetejére